اون کدوم شیرینیه که خوردنش سخته و کل هیکلتون رو میکنه خورده شیرینی؟ بله، ناپلئونی! ولی مگه میشه ازش گذشت؟ امروز میخوایم با هم ورژن آسون شیرینی ناپلئونی رو درست کنیم. یعنی به جای اینکه خودمون خمیر هزارلا درست کنیم، خیلی راحت خمیر هزارلای آماده بخریم و سریع یه ناپلئونی خوشمزه خونگی درست کنیم.
همونطور که میدونید درست کردن خمیر هزارلا خیلی وقت گیر و پر زحمته. منم این روزا وقتم کمه و ترجیح میدم از راه های میانبر آشپزی استفاده کنم. یکی از این میانبرها خرید خمیر هزارلای آماده است. البته احتمالاً الان تو دلتون میگید میانبر بهتر خرید شیرینی از قنادیه. درسته! اونم یه راهشه 😉 ولی خوب حس اینکه خودت داری شیرینی درست میکنی یه چیز دیگه است. به هر حال با داشتن خمیر هزارلای آماده، ناپلئونی رو به راحتی میتونید درست کنید.
مواد لازم:
خمیر هزارلا ۲ بسته
خامه منجمد قنادی ۴۰۰ گرم
پودر قند ۲ قاشق غذاخوری
پودر پسته ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
خمیر هزارلا رو میتونید به صورت بسته بندی از فروشگاه های زنجیره ای بزرگ یا فروشگاه های لوازم قنادی تهیه کنید. مارکهای مختلفی در بازار موجوده، من از مارک پمینا و ویوالکا راضی بودم. دو تا مارک دیگه هم گرفتم که الان اسمشون یادم نیست ولی خوب پف نکردن. پس میزان پف خمیرها بعد از پخت متفاوته.
خمیر ها رو باز کنید و روی سطح کارتون بذارید. برای اینکه خمیر در حین پخت بتونه پف کنه و لایه لایه بشه، حتماً با چاقو باید چهار حاشیه خمیر رو برش بزنید.
هر دو خمیر رو به همین صورت از کناره ها برش بزنید و در سینی فر که کاغذ روغنی کشیدید یا سیلپد گذاشتید، بذارید.

اضافات خمیر رو هم میتونید تو سینی فر بذارید تا بپزن که بعداً خورد میکنیم و لازم میشه. ولی توجه کنید که اضافات خمیر خیلی سریعتر می پزن و باید زودتر از فر در بیارید تا نسوزن.
سینی رو در طبقه وسط فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بذارید تا به مدت حدود ۱۰ دقیقه خمیر بپزه. در حین پخت خمیر کم کم پف میکنه و لایه لایه میشه. بعد از ده دقیقه دما رو ۱۸۰ کنید و بذارید ۲۰ دقیقه دیگه با این دما خمیر بپزه. خمیر وقتی آماده ست که روش طلایی و ترد شده باشه و کاملاً لایه لایه باشه.

وقتی خمیر خوب پخت، از فر در بیارید و بذارید کمی خنک بشه. لایه رویی خمیر رو که شکننده تره، با چنگال فشار بدید تا خرد بشه.
وقتی کامل خرد شد، خرده ها رو در ظرفی بریزید که برای رویه شیرینی لازم داریم. اضافات خمیر رو هم که پخته بودید، اونها رو هم خرد کنید و در ظرف خرده نون ها بریزید.

هر دو بسته خمیر رو به همین صورت بپزید. اگه از یک بسته خمیر فقط استفاده میکنید، میتونید بعد از پخت خمیر رو با چاقو از ارتفاع به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و لاش خامه بزنید. یا اینکه خمیر رو نصف کنید، روی یک نیمه خامه بزنید و نیمه دیگه رو روش بذارید.
وقتی خمیر خوب خنک شد، خامه قنادی رو که از کمی قبل از فریزر در آوردید و یخش باز شده ولی هنوز خنکه در کاسه همزن بریزید. خامه قنادی باید قبل از شروع به کار حالت بستنی نرم داشته باشه. اگه سفت و یخی باشه علاوه بر اینکه به پره ها و موتور همزنتون فشار میاد، فرم کاذب هم میگیره و سریع ممکنه فرمشو از دست بده. ولی توجه کنید که باید سرد باشه و نباید سرماشو از دست داده باشه.
ابتدا با دور کند همزن شروع به هم زدن خامه کنید و کم کم سرعت همزن را تا آخرین درجه زیاد کنید.

اونقدری هم بزنید که خامه کامل فرم بگیره. از نشانه های فرم گرفتن کامل خامه، مات شدن رنگشه. یعنی خامه دیگه براق نیست. همینطور رد پره ی همزن روش می مونه و با بلند کردن پره همزن، خامه هم باهاش بالا میاد و لای پره ها سفت حالت خودشو نگه میداره.

در حین هم زدن یکی دو بار با لیسک دیواره ها رو تمیز کنید و وسط بیارید تا خامه چسبیده به دیواره ها هم هم بخوره و فرم بگیره و خامه فرم نگرفته ای تو ظرف باقی نمونه.
وقتی خامه خوب فرم گرفت، لایه اول خمیر هزارلا رو روی سطح کار بذارید و نیمی از خامه فرم گرفته رو روش بریزید و با لیسک به صورت یکنواخت پخش کنید.


لایه دوم خمیر رو بذارید، کمی فشار بدید تا خمیر به خامه زیرش بچسبه. بعد باقیمونده خامه رو روش بکشید و صاف کنید.

حالا خرده های خمیر رو روی خامه بریزید و کمی با لیسک فشار بدید تا خرده ها به خامه بچسبن.

البته شما میتونید تعداد لایه های بیشتری از خامه و خمیر روی هم بذارید ولی به نظر من همین دو لایه کافیه و خوردنش راحت تره.
برای اینکه برش زدن ناپلئونی راحت تر باشه، بهتره که تو این مرحله شیرینی رو در یخچال بذارید تا حداقل دو ساعت استراحت کنه و خمیر و خامه خوب به هم بچسبند.
بعد از یخچال در بیارید و با چاقوی تیز برش های مربعی بزنید.

روی شیرینی هم پودر قند الک کنید.

و با پودر یا خلال پسته تزیین کنید.

شیرینی خوشمزه شما آماده ست.
یه شیرینی آسون با خمیر آماده که نسبتاً سریعم حاضر میشه ولی به نظر میاد خیلی زحمت کشیده شده براش 😉

و وای از لحظه ای که یه برش از این شیرینی رو گاز میزنید. ترکیب معرکه ی خامه و خمیر ترد کره ای هزارلا. واقعا غوغا میکنه.
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.










بسیار عااالی شد. مثل همه یه دستوراتتون، کامل و خوشمزه. و اینبار خیلی راحت. 👏
نوش جان. خیلی خوشحالم دوست داشتید.
سلام مهرشین جون من درست کردم خیلی خوشمزه شد دست شما درد نکنه
سلام. نوش جانتون. خوشحالم دوست داشتید.